Barndans - Sveriges största dansskola för barn!

Info om kurserna

KLÄDSEL

Välj tränings- eller danskläder som du trivs i. Det kan vara mjuka byxor, shorts, tights, top, t-shirt eller dräkt. På fötterna är det bra att ha en sko med mjuk sula eller en danssandal.
 

ÅLDERSINDELNING

Våra åldersindelningar bygger på att eleven har åldern inne för respektive åldersgrupp. Det är stora skillnader mellan 2-3 år, 4-5 år och 6-7 år. Det är därför viktigt att du inte anmäler ditt barn till en grupp som de inte har åldern inne för.
 

FÖRÄLDRARS MEDVERKAN PÅ KLASSERNA

Funkykidz 2-3 år: Barn och förälder dansar tillsammans

Funkykidz 2-3 år är en danskurs för både barn och förälder. Ni kommer att dansa tillsammans under hela lektionen och tanken med programmet är att ge en härlig upplevelse för både barn och förälder.

Du som förälder deltar aktivt i alla moment, från samling till avslut. Vi rekommenderar därför att både föräldrar och barn har träningskläder/bekväma kläder under lektionen.

Syskon kan tyvärr inte närvara under lektionen, eftersom du som förälder kommer behöva allt fokus på dig och ditt dansande barn.

Funkykidz 4-5 år: Inskolningen - ett sätt att skapa trygghet för dig och ditt barn

I Funkykidz 4-5 år är vår huvudregel att om barnet klarar sig själv i salen från första lektionen är det att föredra. Då får vi bäst kvalité på lektionen. Men vi vet att denna process tar olika lång tid för olika barn så därför tillämpar vi inskolning. Om ditt barn behöver ha med dig med under första lektionen går det fint och du som förälder kommer då delta aktivt på lektionen.

Under inskolningen deltar 1 förälder per barn, syskon kan tyvärr inte delta.
 

Funkykidz 6-7 år:

I Funkykidz 6-7 år deltar inga föräldrar i danssalen.
 

ORDNINGSREGLER

För att få en så rolig, säker och givande lektion som möjligt är det viktigt med ordningsregler på lektionen. 

Dessa regler har vi skapat för elevernas skull och är något som alla våra ledare arbetar efter. 

Alla föräldrar skall kunna känna en trygghet i att våra lektioner är säkra och håller hög pedagogisk kvalité.

Här är våra ordningsregler:

  • Alla elever skall efter sin förmåga delta i de övningar vi gör. 
  • Det är inte tillåtet att vara på redskap, ribbstolar eller fönsterbänkar mm mellan momenten eller när ledaren ger instruktioner. 
  • Alla elever behöver vara inne i salen under hela lektionen.

Hos oss är alla barn lika viktiga och värdefulla. Vi kommer på alla sätt vi kan inspirera till rörelseglädje under lektionen. Olika barn anpassar sig olika snabbt till dessa regler. Ibland kan vi behöva ta hjälp av dig som förälder om ditt barn behöver extra stöd för att komma in i rutinerna på lektionerna. Planen läggs upp tillsammans med ledaren och är en naturlig del i vårt arbetssätt. 

 

Webbplats producerad av Chillicon webbyrå