Barndans - Sveriges största dansskola för barn!

Hej!

 

Jag heter Martina Engdegård och är grundare av Funkykidz. Jag är också förälder till två fina barn och har funderat en hel del på vad som är viktigt när man som förälder skall välja aktivitet för sitt barn. Följ med oss på vår resa i dansglädjens tecken.

Vi är stolta över våra Funkykidz-ledare

De är glädjespridare, inspratörer och brinner för sitt arbete. Vi hoppas detta skall märkas i varje möte med barn och föräldrar.

Vi är noggranna när vi rekryterar ledare till våra kurser. Förutom goda danskunskaper vill vi att alla kan stå upp för våra värderingar om glädje, upplevelse och gemenskap.

Utbildning är vår starka sida då vi är flera med lärarbakgrund i företaget. Alla våra danslärare har genomgått gedigen grundutbildning och deltar kontinuerligt i vidareutbildningar.

Musik och pedagogik

Men det räcker inte bara med en bra ledare. Innehållet i danslektionen skall ju också vara toppen. I Funkykidz satsar vi mycket på härlig musik där många av låtarna är specialskrivna och producerad enbart för våra kurser. Vi kryddar också med rekvisita som förhöjer varje lektion.

I en Funkykidz-kurs finns en kursplan som är genomarbetad och  bakom finns en tydlig pedagogisk tanke. Detta är ett stöd och en trygghet för våra instruktörer, men ger också en bra kvalité på innehållet i lektionen.

Alla har en given plats i gruppen

Sist men inte minst vill vi ge ett löfte till föräldrar och barn som väljer att vara med i Funkykidz. Att alla skall kunna vara med på lika villkor är grundläggande hos oss. De skär i hjärtat på mig de gånger jag erfarit att små barn sållas ut, exkluderas eller är med om elitsatsningar. Självklart skall man satsa när man hittat sin passion, men när man fortfarande är liten är det viktigt att man få prova många olika idrotter, känna gemenskap med kompisar och tilltro till sin egen förmåga.

Vill du läsa mer om hur idén till Funkykidz föddes? Läs om vår historia här

Eller kanske vill du lära känna fler av oss som står bakom Funkykidz. Läs mer om oss här.

Varmt välkomna att dansa med oss.

Martina Engdegård, Grundare av Funkykidz

Kommunikation med dig som förälder/målsman är viktig för oss

Hjälp oss gärna att bli bättre eller ge oss värdefulla synpunkter.

info@besporty.se eller 0771-444100

Inskolning

Att ditt barn känner sig trygg på danslektionen är det viktigaste för oss.

I Funkykidz 2-3 år deltar du som förälder aktivt under hela danslektionen. Glöm inte att du också skall vara ombytt till träningskläder.

I Funkykidz 4-5 år får vi bästa kvalité på lektionen om barnen är själva i salen med dansläraren. Men vi vet att denna process tar olika lång tid för olika barn så därför tillämpar vi inskolning. Om ditt barn behöver ha med dig med under första lektionen går det fint och du som förälder kommer då delta aktivt på lektionen.

Under inskolningen deltar 1 förälder per barn, syskon kan tyvärr inte delta.

I Funkykidz 6-7 år medverkar inga föräldrar inne i salen.

Klädrekommendationer

Välj tränings- eller danskläder som du trivs i. Det kan vara mjuka byxor, shorts, tights, top, t-shirt eller dräkt. På fötterna är det bra att ha en sko med mjuk sula eller en danssandal.

Webbplats producerad av Chillicon webbyrå