Kort historik

Vår ledstjärna

Funkykidz Produktion AB heter företaget som tillhandahåller och utvecklar Funkykidz och Bliss Dance Academy. För frågor gällande koncepten i helhet kontakta din närmaste Funkykidzanläggning

Idén till Funkykidz föddes mellan åren 1999-2003 av Martina Engdegård som då drev och ägde en träningsanläggning och dansskola i Alingsås. Målsättningen var att skapa en dansskola som byggde på lust, rörelseglädje och med upplevelsen i centrum.

2003 lanserades Funkykidz till ett fåtal träningsanläggningar i Västsverige. Här fick konceptet stor framgång och blev snart en snabbt växande succé.

2009 lanserades Funkykidz i Norge och Finland.

2010 introducerades konceptet Bliss Dance Academy för barn och ungdomar 9-14 år. Läs mer om det här

2011 producerade vi skivan Funkykidz Hitz med musiken från kurserna.

Idag deltar över 15 000 barn i en Funkykidz- eller Blisskurs på över 150 anläggningar i hela Norden.

800 instruktörer som sätter barnet i centrum

På alla Funkykidz-anläggningar finns flera välutbildade och inspirerade instruktörer som förmedlar glädje och upplevelser. Vi är mycket glada och tacksamma för alla de ca 800 instruktörerna som vi utbildat genom åren och som gör allt för att sprida rörelseglädje I norden.

Huvudkontoret

På kontoret är vi ett litet gäng som brinner för att ständigt utveckla och förbättra Funkykidz och Bliss Dance Academy. Vår ledstjärna är att alltid vara det bästa valet för barn, föräldrar, våra licenstagare och instruktörer… och att ha roligt samtidigt.

Martina Engdegård

Grundare och VD

Martina är utbildad grundskollärare vid Göteborgs universitet och har en lång erfarenhet från träningsbranschen och gruppträning. Mellan åren 99-04 drev hon egen träningsanläggning och under dessa år föddes idén till Funkykidz.

Martina brinner för att alltid förbättra och utveckla konceptet. Hon är också en del i Koreograf och utbildningsteamet.

martina@funkykidz.se

Staffan Engdegård

Marknadschef

Staffan är civilekonom och har arbetat med kommunikation och affärsutveckling under många år. På Funkykidz ansvarar han för marknadsföring och webb. Staffan har bägge fötterna på jorden och ser till att projekt blir organiserade och genomförda.

staffan@funkykidz.se

Therese Kärnestedt

Kontorsansvarig

Therese har en bakgrund inom både förskola och träningsbransch. Idag är Therese kontorsansvarig. Hon ansvarar för fakturering, kundtjänst och inköp. Therese är tjejen med ordning och reda och som dessutom är en briljant Funkykidz instruktör.

therese@funkykidz.se

Hanna

Hanna Svensson

Vice VD

Hanna är utbildad inom ekonomi vid Lunds Universitet. Hon är tjejen med sprudlande energi och alltid ett leende på läpparna. Hon har alltid haft ett stort intresse för dans. Hanna har det övergripande ansvaret för verksamheten på våra Egna Danscenter i Sverige.

hanna@funkykidz.se

Sanna

Sanna Fors

Showansvarig

Sanna är spindeln i nätet för våra shower. Hon är glad och positiv och älskar att jobba med människor.

sanna@funkykidz.se

Maria

Maria King

Teamleader

Maria har varit med ända från starten som instruktör. Hon håller trådarna i allt praktiskt på våra egna center i Halland, Skåne och Blekinge.

maria@funkykidz.se

Emma

Emma Elgbratt

Konceptansvarig Funkykidz och Bliss

Emma brinner för barndans och började som instruktör redan som 15-åring. Emma är konceptansvarig för Funkykidz och Bliss. Emma ansvarar också för utbildning och fortbildning av våra instruktörer.

emma@funkykidz.se

Amanda

Amanda Berggren

Kundtjänst & ekonomi

Amanda är en nyckelperson på kontoret och ansvarar för administration och kontakten med både elever, föräldrar och licenstagare. Amanda har en utbildning inom HR men brinner också för friskvård och träning och jobbar som gruppträningsinstruktör på fritiden.

amanda@funkykidz.se

Veronica

Veronica Köllås

Showproduktion

Veronica är tjejen med svart bälte i karate. Hon driver sitt eget företag ”Training for life”, men arbetar även för oss på Funkykidz som showsamordnare och event.

veronica.kollas@funkykidz.se

Heidi

Heidi Huszár Lingenhult

Teamleader

Heidi är Skåne-tjejen med en bakgrund inom webb och detaljhandel. Hon har också ett stort intresse för dans och friskvård och arbetar som gruppträningsinstruktör. På Funkykidz är hon ansvarig för våra center och instruktörer i region väst.

heidi@funkykidz.se

Git

Git Skoglund

Kundtjänst

Git är ofta den ni får hjälp av när ni ringer till oss. Vid sidan om Funkykidz är Git bl a textilforskare och har funnit ett nytt sätt att identifiera fibrerna i medeltida textilier.

git@funkykidz.se

Jessica

Jessica Boström

Teamleader Väst

Jessica har en gedigen bakgrund inom rekrytering och bemanning. Hon är positiv och välorganiserad och leder våra danslärare i Västsverige.

jessica@funkykidz.se

Stockholmskontoret

Hilda

Hilda Dahlberg

Teamleader

Hilda är Smålands-tjejen som startade rockband redan som tonåring. Under åren har hon utbildat sig inom dans. musik och musikproduktion, men har också arbetat som Funkykidz-instruktör. Idag arbetar Hilda som ansvarig för instruktörer och center i Stockholms-regionen.

hilda@funkykidz.se

Sara

Sara Leijonstaaf

Teamleader

Sara har en gedigen utbildning från danshögskolan, men har också arbetat som pedagog i förskolan. Sara har också varit en mycket uppskattad Funkykidz-instruktör och idag arbetar hon på kontoret som ansvarig för center och instruktörer i Stockholms-regionen.

sara@funkykidz.se

Jenny

Jenny Engström

Teamleader Stockholm

Jenny är en sprudlande glad tjej från Hälsingland med en gedigen bakgrund inom show och dans. Hon arbetar som utbildare samt är ansvarig för danslärare inom sin region i Stockholm.

jenny@funkykidz.se

Yvette

Yvette Björkenvall

Teamleader Stockholm

Yvette har tidigare arbetat som flygvärdinnan och har stor erfarenhet av service och effektivitet. Hon är en glädjespridare som idag coachar våra danslärare i Stockholm.

yvette@funkykidz.se

Björnen

Han är mjuk, kramgo och alla älskar honom! Man vet aldrig när han dyker upp, men när han kommer på besök på en Funkykidz-lektion eller uppvisning gör han alltid succé. Vår härliga björn heter Funky!

Mastertrainers

Det här vårt utbildnings-och koreografteam som tar fram nya härliga program och utbildar instruktörer kontinuerligt.

Erika Höjer

Erika Höjer

Koreograf och utbildare

Erika är utbildad vid Balettakademin i Göteborg och har dansat sedan barnsben. Som Funkykidz-lärare är hon mycket uppskattad och har ett brinnande engagemang för sina elever. Erika är medlem i vårt koreograf- och utbildningsteam.

Caroline Wåde

Caroline Wåde

Koreograf och utbildare

Caroline är utbildad vid Performing Art School i Göteborg och har en bred danserfarenhet. Idag arbetar hon som danspedagog på Kulturskolan i Göteborgs stad och som koreograf för Funkykidz.

Emma

Emma Elgbratt

Koreograf och utbildare

Emma har dansat sedan barnsben och har utbildat sig på yrkesdansprogrammet med modern inriktning. Sedan 2005 är hon en mycket populär instruktör.